ArtiSTICK - Dutch

Voordat je start

Het is uw verantwoordelijkheid om:

  • Controleer of alle patroonnummers en batchnummers hetzelfde zijn.
  • Controleer of alle rollen vrij zijn van beschadigingen en defecten.
  • Acclimatiseer de rollen 48 uur voordat u ze ophangt.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten perfect zijn, maar er zijn soms variaties in productie en bedrukking.

Opmerking: wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolgschade met betrekking tot gebreken die zichtbaar zijn vóór het ophangen. Voor gebreken die bij het ophangen zichtbaar zijn, kan geen aanspraak meer worden gemaakt dan één rol. Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten die ontstaan ​​door een verkeerde ophangtechniek.

Als er een fout wordt gevonden, stop dan de klus en stuur eventuele defecte rollen met hun labels terug naar de winkel waar ze zijn gekocht. Bewaar alle labels totdat het decoreren is voltooid. We hebben ze allemaal nodig als u een klacht heeft.

LET OP: Gooi het silicagelpakket in de kern op een veilige manier weg. Blijf uit de buurt van baby's, kinderen en huisdieren.

BELANGRIJK: Acclimatiseer de rol 48 uur bij kamertemperatuur voordat u hem ophangt bij een kamertemperatuur van niet minder dan 15 ° C (59 ° C). Applicatie kamertemperatuur 15 ° C - 40 ° C (59 ° F - 104 ° F).

Niet bewaren beneden 15 ° C (59 ° F)

Benodigde apparatuur

  • Opstapladder.
  • Rolmaat.
  • Waterpas (of schietlood).
  • Potlood.
  • Rechte rand
  • Intrekbaar mes (met een scherp lemmet).
  • Kunststof gladmakend mes.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de oppervlakken vrij zijn van vuil, stof, oud behang, losse verf, vet etc. aangezien deze de hechting nadelig beïnvloeden. We adviseren altijd dat de beste manier om je voor te bereiden is om de muur te stofzuigen om stof en eventueel los materiaal te verwijderen, gevolgd door een toepassing van suikerzeep of een mild sopje om er zeker van te zijn dat er geen vet aanwezig is. Laat volledig drogen voordat u dit product ophangt.

De oppervlakken moeten mat, vlak, stevig, glad en een bleke uniforme kleur zijn. OPMERKING: oppervlakken met een glans, bijv. vinylzijde, eierschaal, satijn, glans enz. moeten licht worden geschuurd om een ​​'sleutel' voor hechting te verkrijgen. Was geschuurde oppervlakken met suikerzeep en laat ze drogen voordat u dit product ophangt.

Kale gipswanden moeten worden geprimed, verzegeld en volledig laten drogen voordat dit product wordt opgehangen.

Hang dit product niet op ongeverfd, kaal pleisterwerk, baksteen, windblok, gestructureerde oppervlakken, oud behang, geëxpandeerd polystyreen, muren met een geschiedenis van vochtige buitenoppervlakken.

Voorkom dat er stof op het kleefoppervlak komt, aangezien dit de hechting van het product nadelig beïnvloedt.

Opknoping

Teken met een waterpas (of schietlood) een verticale lijn met een potlood op 50 cm van de linkerkant van uw muur. Begin vanuit het midden als je een kenmerkende muur maakt om symmetrie te garanderen.

U moet de eerste strook rechts van uw verticale potloodlijn aanbrengen. Verwijder voorzichtig 30 cm van het rugpapier. Breng het klevende oppervlak aan op de rand van de muur, laat 2,5 cm overlappen op het plafond.

Werk van boven naar beneden, pel per keer 40 cm-50 cm (16 inch -20 inch) weg en lijn de rechterrand uit met de potloodlijn. Verwijder de lengte en verplaats deze indien nodig om een ​​verticale rand te krijgen. Rek het materiaal niet te veel uit, dit kan krimp veroorzaken.

Gebruik een plastic gladmakend mes om eventuele luchtbellen van het midden naar de buitenranden te verwijderen. Gebruik ook het plastic gladmakende mes over het hele oppervlak om ervoor te zorgen dat de strip volledig aan de muur wordt gehecht.

Gebruik een goede schaar of een scherp intrekbaar mes en een rechte rand om de boven-, onder- en hoek (indien van toepassing) van de muur bij te snijden. Gebruik het plastic mes om eventuele bijgesneden randen glad te maken.

Breng de volgende strip op dezelfde manier aan. Patroon komt overeen met de linkerrand van de tweede strip of de rechterrand van de eerste strip.

Schakel altijd de stroom uit als u in de buurt van stopcontacten en schakelaars hangt.

Vermijd contact tussen de klevende zijde en de decoratieve zijde, aangezien dit het decoratieve oppervlak kan beschadigen wanneer u ze uit elkaar probeert te halen.

Verwijdering

Schil langzaam van een bovenhoek naar beneden. Het is niet ongebruikelijk dat een deel van het geverfde oppervlak eronder loslaat bij het verwijderen van dit product. Verwijdering kan moeilijker zijn in gebieden dicht bij een warmtebron, b.v. radiatoren, omdat de lijm door hitte kan uitharden. Af en toe kunnen er wat resten achterblijven bij het verwijderen, we raden aan om een ​​platte schraper en een stoombehangafbijtmiddel te gebruiken als eventuele resten moeilijk te verwijderen blijken te zijn

Schoonmaak

Alleen met schoon water schoonmaken. Overmatig water kan de hechting beïnvloeden. Gebruik geen schoonmaakvloeistof, zeep of wasmiddelen.

Extra informatie

Eventuele luchtbellen die onder het oppervlak kunnen verschijnen, kunnen worden doorboord met een rechte pin of naald en worden afgeplat met een plastic gladmakend mes om de lucht te verdrijven.

Vervaardigd in de VRC voor Arthouse Ltd, Waterfoot, BB4 7JU, VK.

HULPLIJN KLANT: +44 (0) 1706 239600

Bezoek www.arthouse.com